Makroner

Makroner i pastellfarge!

Makroner

Makroner er skummelt og til tider vanskelig for mange, men med de rette verktøyene og oppskriften trenger det ikke å være så vansklig. Vi selv har lært å lage makroner av andre bloggere. Vi vil anbefale alle å lese Ida Gran Jansen sine makrton tips og råd før dere prøver dere første gang. Hennes makroninnlegg kan dere lese HER.

Nå skal vi dele vår grunnoppskrift på makroner, denne oppskriften kan du bruke til alle makroner, du bare farger de med ønsket farge og fyller med ønsket fyll. Vi valgte å farge disse lilla og bruke en hvitsjokolade-fyll.

IMG_3374

Grunnoppskritf – makroner:

100 g mandelmel
200 g melis
110 g eggehvite (Ca 3 egg)
2 ss sukker

Utstyr:
Sprøytepose
Tipp Wilton 2A
Makron-silikonmatte eller makronpapir

Slik gjør du:

  1. Sikt mandelmelet 3 ganger alene. Sikt det så en gang til sammen med melis.
  2. Skill eggene og ta eggehvitene i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
  3. Start kjøkkenmaskinen, når eggehvitene begynner å skumme – ta oppi sukker. La så eggene pisket til en god marengs. Farg så marengsen i ønkset farge. Fargen blir mørkene når mandelmelet tilsettes.
  4. Sikt så mandel/melisblandingen oppi marengsen og rør dette sammen til du får en gjevn blanding. Denne blandingen kan ikke være for fast eller for rennede. Tommelfingerregel er ca 50 pisk med slikkepott er nok, eller at røren danner en “T” når den renner av slikkepotten. Er du i tvil på hvordan røren skal bli anbefaler vi deg å se på den episoden der Ida Gran Jansen lager makroner i serien Idas fristelser på HER.
  5. Ta røren over i en sprøytepose og spøyt ut makronene.
  6. Tørk makronene. Disse trenger å trøke og få en tørr hinne før de stekes. De må i alle fall tørke i 1 time. Kjenn at makronene er tørre før du steker.
  7. Stek makronene midt i ovenen på 150 grader i 14/15 min.

 

IMG_3314IMG_3333

 

 

Du vil da ha ca 60 halve makroner som blir 30 hele makroner. Fyll de med ønsket fyll og nyt! I starten vil makroner alltid være litt prøv-og-feil-proskjet. Men når du får øvd deg og får teken på det, så vil du elske både prosessen og smaket av hjemmelagde makroner. Makroner er også en herlig gave å gi til gode venner, legg de gjerne i en fin boks fra PaperFun som vi har gjort. Disse boksene får du kjøpt på slikkepott.no eller HER.

Lykke til – tagg oss gjerne i bildene dine om du prøver denne oppskriften!

Makroner

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply