Bakelivet

Marengstopper

IMG_4428

Marengstopper, eller pikekyss, er godt å spise som de er eller de er fine å pynte med. Vi bruker ofte marengstopper som pynt på kaker fordi det er dekorativt. Marengstoppene holder seg også lenge i en lufttett boks og er derfor greie å ha på lur. Det som er viktig å huske når man skal pynte kaker med marengstopper er å ikke ha de på kaka før akkuart rett før kaken skal serveres. Dette er fordi de fort kan bli myke ved å stå på glasur eller krem. Toppene har heller ikke godt av å oppbevares på kaker i kjøleskap, da mister de dessverre fasong/smelter/renner. Største plusset med marengstopper er at det er superenkelt å lage! Prøv da vel! 🙂

Oppskriften er inspirert av marengsdronninga – Anne-Brith.

Skjermbilde 2016-06-16 kl. 15.05.47

Marengstopper:

 • 60 g egg
 • 120 g sukker
 • Gelefarger fra Wilton

 

Slik gjør du:

 1. Skill eggene og hell hvittene opp i bollen til en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
 2. For perfekte marengstopper trenger vi varmt sukker. Derfor: hell sukkeret på et kledd bakebrett.
 3. Sett sukkeret inn i ovnen på 200g – samtidlig setter du på kjøkkenmaskinen med hvittene. La det gå 5 min.
 4. Ta ut sukkeret av ovnene og tilsett dette forsiktig til eggene, mens kjøkkenmaskinen går. La dette mikses 5 min til. Full hastighet.
 5. Farg marengsen i ønsket farge. Gelefargen trenger kun ca 1 dråpe for å farge marengsen. Sprøyt så marengsen ut i små topper på to/tre kledde bakebrett. Vi har brukt Wiltons sprøytetipp 6B på disse marengstoppene.
 6. Marengs skal ikke stekes, men tørkes. Tørk marengstoppene på ca 100g varmluft i ca 2-3 timer. Vi liker å tørke de med ovnsdøren på gløtt, for å få ut fuktigheten i ovnen. Vi lar døren stå på gløtt med hjelp av en sleiv. La marengstopppene stå i ovnene etter den er skrudd av og la de avkjøles helt på brettet.
 7. Oppbevar marengstoppene i en lufttettboks.

 

IMG_4428

Tips: For å farge marengstoppene dine med flere farger er det to teknikker.

1.Du kan dele marengesmassen i to før du farger. Farg hver del av marengsen i hver sin farge og så tilsett disse i hver sin sprøyteposte, for å så ta disse sprøyteposene i en felles spørytepose med tipp. Da vil det sprøytes ut fra begge farene og disse blandes til en fin marengstopp med to farger. På fatet på bildet er det på det øverste stettet vi har brukt denne teknikken.

2. Du kan også bruke en pensel og male sprøyteposene innveding med forskjellige farger. Da er det vanskeligere å få jevne farger, men det blir skikkelig kult når du lykkes. Ved å male sprøyteposene får du også lett sterke farger. På fatet på bildet over så er det marengstoppene på nederste stett vi har malt posen innvendig. Vi brukte også denne tekningen på marengstoppene vi lagde til 17.mai. Bilde av disse finner du på instagramkonoten vår – CakeBeforeCardio.

 

IMG_5021

 

 

Superenkel hjemmelaget kakepynt! Vi digger det.

 

IMG_4593

 

Test ut oppskriften og del bildene med #cakebeforecardio.

 

Følg oss på Instagram – cakebeforecardio og på facebook.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Livia Schacter
  January 2, 2017 at 4:41 am

  I was just looking at your Marengstopper – Cake before cardio site and see that your site has the potential to get a lot of visitors. I just want to tell you, In case you didn’t already know… There is a website network which already has more than 16 million users, and the majority of the users are interested in topics like yours. By getting your website on this service you have a chance to get your site more popular than you can imagine. It is free to sign up and you can find out more about it here: http://iscripts.co/r – Now, let me ask you… Do you need your site to be successful to maintain your business? Do you need targeted visitors who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your website? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your site on the network I am talking about. This traffic service advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the network before paying anything at all. All the popular blogs are using this network to boost their readership and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That’s how running a successful site works… Here’s to your success! Find out more here: http://mod24.pl/8

 • Reply
  Livia Schacter
  January 4, 2017 at 4:07 am

  Hi my name is Livia Schacter and I just wanted to drop you a quick note here instead of calling you. I discovered your Marengstopper – Cake before cardio website and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a popular website is making sure the visitors you are getting are interested in your subject matter. There is a company that you can get keyword targeted visitors from and they let you try their service for free for 7 days. I managed to get over 300 targeted visitors to day to my website. http://rpws.tk/2m

 • Leave a Reply