Gjærbakst

Grove gulrotrundstykker

img_0034

I går kom Teddy kjøkkenmaskin i posen. En danskprodusert kjøkkenmaskin som nå har blitt lansert i Norge, og vi har vært så heldige å få lov til å teste den. Kjempe gøy! Det er en stor, tung og solid kjøkkenmaskin, som gjorde at jeg fikk lyst til å teste den på gjærbakst. Maskinen innfridde og det ble noen riktig gode rundstykker. Et utfyllende innlegg og ærlig respons om maskinen kommer når vi har fått testet alle funksjonene på flere bakverk. Førsteinntrykket er lovende!

Disse rundstykkende kurerer om du er matlei, det funket hvertfall med meg, NAM. Oppskriften inneholder Fibra mel fra møllerens som er et finmalt, fiberrikt mel av fullkorn. Dermed kan du bake grove rundstykker til de som ikke liker hele frø i rundstykkene sine også. Personlig er vi glad i litt tyggemotstand her i huset, og jeg valgte dermed å bruke hvetemel, fibra, solsikkekjerner og havregryn. Dette er en super kombinasjon. For å gjøre rundstykkene ekstra saftige tilsatte jeg gulrot, dette gjør at de får en ekstra god smak, blir saftige og ekstra spennende. Hvis du ønsker, kan du også bruke andre grønnsaker som for eksempel squash. Her er det bare å bruke fantasien.

Rundstykkene inneholder:

6 dl melk

1 dl olivenolje

2 ts salt

1 pakke tørrgjær (eller 50 g fersk gjær)

5 dl hvetemel

5 dl fibramel

2 dl havregryn

1 dl solsikkekjerner

2 dl revne gulrøtter (her kan du tilsette etter eget ønske)

Fremgangsmåte:

  1. Varm melk og olje til 37 grader og hell blandingen i bakebollen.img_0031
  2. Tilsett melblandingen og saltet, inkludert gjæren om du bruker tørrgjær, ved bruk av fersk gjær røres denne ut i melkeblandinga før melet tilsettes. Spar igjen 1 dl mel. Bruk eltekrok og elt sammen.
  3. Tilsett solsikkekjerner og revne gulrøtter. Elt til en smidig deig ca. 6-7 minutter.
  4. Hev deigen på et lunt sted under lokk eller plastikk i 60 minutter
  5. Del deigen i biter, min deig ble 18 stk. Etterhev under kjøkkenhåndkle i 30 minutter
  6. Trill ut til rundstykker, pensle med egg og strø over linfrø eller ønsket sort.
  7. Stek på 220 grader i 12 minutter.

 

img_0029

 

Håper du vil teste oppskrifta, god bakedag! Følg oss på instagram og tag bildene med #cakebeforecardiocom

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply